Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Domů > Škola > Poděkování > Poděkování - kroužek Mladých hasičů SDH Povrly

Poděkování - kroužek Mladých hasičů SDH Povrly



Datum konání:
4.3.2016

 

Vážená paní ředitelko,

před 3 týdny jsem požádala Vašeho studenta vyšší odborné školy oboru Diplomovaný zdravotnický záchranář Vojtěcha Fišeru, zda by nepředvedl ukázku první pomoci pro děti z kroužku Mladých hasičů při SDH Povrly. Vojtěch Fišera vše dojednal s vedoucí oboru Mgr. Rohanovou a dne 4. března 2016 se uskutečnila přednáška první pomoci.

Dle reakce dětí (ve věku 4 až 15 let) mohu říci, že se Vojta velmi dobře připravil a zaujal. Dětem vysvětlil, jak si mají počínat, když se setkají se zraněnou osobou. S sebou si přivezl figuríny na masáž srdce a ukázal vybavení záchranáře. Vhodně vysvětlil první pomoc i těm nejmenším. Děti si vše vyzkoušely, naučily se obvazové techniky a zjistily, jak náročná je masáž srdce. Zajímavá byla i látková panna, na které se děti seznámily, kde jsou uložené orgány a k čemu slouží.

Přednáška se dětem moc líbila, Vojtěch byl „zasypán“ dotazy, na které bez váhání odpovídal.

Chtěla bych poděkovat paní Mgr. Rohanové za zapůjčení figurín a Vojtovi, že pro naše Mladé hasiče udělal zajímavou a poučnou přednášku. Protože se váš student osvědčil, mám v plánu i do budoucna jeho znalostí využívat.

Ještě jednou děkuji a přikládám několik fotografií z přednášky.

 

Za vedoucí kroužku Mladých hasičů SDH Povrly, Ivana Nožárová.

DZZ_1.jpg

DZZ_2.jpg

DZZ_3.jpg

DZZ_4.jpg

DZZ_5.jpg