Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Domů > Škola > Školní zpravodaj > První pomoc pro skauty z Ústeckého kraje

První pomoc pro skauty z Ústeckého kraje



Datum konání:
1.2.2019

O pololetních prázdninách, dne 1. února 2019, uskutečnili tři studenti  DZZ2 a jedna studentka DZZ1 instruktáž v poskytování  první pomoci pro skauty z Ústeckého kraje, kteří byli na společném pobytu v Krásné Lípě.

Akce se uskutečnila v odpoledních hodinách a měla dvě části. V první části studenti vysvětlili postup přijetí tísňového volání, jeho vyhodnocení a vyslání posádky na místo události. Dále ukázali postup resuscitace a využití AED. Následně si všichni účastníci vyzkoušeli nepřímou srdeční masáž na výukových modelech. Mezitím se vedoucí namaskovali a zinscenovali modelovou situaci při výbuchu plynu v kuchyni. Tato interaktivní a náhlá akce byla druhou částí instruktáže, na kterou skauti nebyli předem připraveni.  Při této situaci bylo zraněno několik osob a skauti museli postupně řešit ošetření zraněných, včetně přivolání záchranné služby. V této části programu měli studenti funkci hodnotitelů správnosti postupu ošetření.

Figuranti hráli své role věrohodně a zúčastnění skauti se zhostili svých úkolů velmi dobře. Rovněž studenti si v rolích hodnotitelů počínali profesionálně. Bylo vidět, že mají zkušenosti ze cvičení a soutěží, kde bývají sami hodnoceni.

Celkově se akce velmi vydařila. Musím pochválit studenty za jejich vzornou reprezentaci naší školy, kterou realizovali bez ohledu na vlastní volno.

 

FOTOGRAFIE

 Mgr. Eva Rohanová

 

2_750.jpg