Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Domů > Škola > Školní zpravodaj > Diplomovaní zubní technici ve "Světě rovnátek"

Diplomovaní zubní technici ve "Světě rovnátek"



Datum konání:
27.3.2019

27. března 2019 jsme s kolegyní Miladou Altnerovou a studenty 2. ročníku oboru Diplomovaný zubní technik v Praze navštívili akci "Svět rovnátek" – Neviditelná rovnátka Invisalign.

Mile nás překvapily naše tři absolventky. Tereza Thořová, Bára Bínová a Lucie Svobodová, které se nám celé dopoledne věnovaly. Majitel pan Mastracci nás po roce opět rád viděl. Tereza Thořová připravila prezentaci spojenou s prohlídkou ordinací i laboratoře. Představila náplň jejich práce a princip fungování rovnátek.

Rovnátka Invisalign jsou prakticky neviditelná, velmi komfortní a v porovnání s fixními rovnátky mnohem jednodušší. Při konzumaci potravy a pití se vyndají a zuby se vyčistí. Doporučená denní doba jejich nošení je 22 hodin. Čím méně je pacient používá, tím se léčba více prodlužuje.

Na začátku se posílá scan chrupu pacienta do firmy v Itálii, kde lékaři ve speciálně vyvinutém programu naplánují průběh léčby. Na základě výsledků se pomocí technologie 3D tisku vyrobí série dlah ze speciálních plastů přímo pacientovi na míru. Ty se budou měnit každých 7 - 14 dnů. Během této doby pacient dochází pouze na kontrolu a to přibližně jednou za tři měsíce. Průměrná doba léčby je 2-3 roky.

Jako první v České Republice nabízí Svět rovnátek systém Invisalign i pro malé pacienty do 11 let. Před zahájením samotné léčby se zhotoví opět scan zubů, který následně lékaři použijí při vytváření návrhu vhodného postupu. Následně za pomoci 3D tisku je zhotovena sada dlah. Léčba pro děti slouží jako předléčba před vlastním použitím rovnátek, určených pro teenagery. Ty jsou již aplikovány na stálý chrup. Toho se využívá zejména u případů s těžšími vadami, kde se vhodnou předléčbou zamezí větší deformaci chrupu.

Majitel firmy pan Mastracci je s našimi absolventy velmi spokojen a má zájem o další spolupráci. Byl by rád, kdyby do svých řad získal nové pracovní síly.

Studentům se ve Světě rovnátek líbilo. Někteří mají v úmyslu se o tuto pracovní pozici ucházet po absolvování naší školy.

Miroslava Hnízdilová a Milada Altnerová
odborné vyučující

 

Stránky společnosti

Fotografická reportáž

web.jpg

logo web_750.jpg