Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Domů > Škola > Poděkování > Centrum pro rodinu Ovečka

Centrum pro rodinu Ovečka



Datum konání:
16.5.2014

Centrum pro rodinu Ovečka uspořádalo „Den rodiny“ na Severní Terase

 

V pátek 16. května od 15 do 18 h uspořádalo Centrum pro rodinu Ovečka Oblastní charity Ústí nad Labem v parku na Severní Terase Den rodiny, na který dorazilo 144 dětí za doprovodu rodičů a prarodičů.

 

Děti spolu s rodiči projížděly na svých odrážedlech, koloběžkách nebo kolech vytyčenou trasu, kde plnily úkoly.  Při startu obdržely cedulku se jménem a na každém stanovišti dostaly razítko za splněný úkol. Během akce jsme se snažili vytvořit nejdelšího hada namalovaného křídou. Výsledný had měřil krásných 9 202cm J. Nešlo o rychlostní závod, ale o pohodové pospolité odpoledne, plné zábavy a her. V cíli na ně čekala drobná odměna v podobě sladkostí, propagačních materiálů a krabičkových nápojů.

 

„Smyslem akce bylo nabídnout místním rodinám odpoledne plné zábavy, her a připomenout důležitost společně tráveného času.“

 

Dětem byla připomenuta pravidla silničního provozu a bezpečnosti při něm, základy první pomoci (poskytnutí základních informací týkajících se resuscitace a záchrany života či ochrany zdraví v nečekaných situacích) a také se jim dostalo osvěty v oblasti dětských onemocnění a úrazů, jejich předcházení, (onemocnění klíšťovou encefalitidou, žloutenkou ..). V průběhu celé akce dostaly možnost jak pro výtvarné tak pro sportovní vyžití.

 

Do jednotlivých aktivit se zapojily i další organizace z Ústí nad Labem:

Policie ČR, Zdravotní ústav, Vyšší odborná škola zdravotnická a střední škola zdravotnická v Ústí n. L., obor diplomovaný zdravotnický záchranář, Gymnáziem a Střední odbornou školou dr. V. Šmejkala, Aerobic club Dream a Poradna pro mezilidské vztahy.

 

Všem zúčastněným velmi děkujeme za spolupráci,  jejich čas a pozitivní naladění během celé akce.

 

 

Mgr. Vladěna Zingová

vedoucí Centra pro rodinu Ovečka