Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Domů > Škola > Školní zpravodaj > Výchovně vzdělávací exkurze do Rakouska

Výchovně vzdělávací exkurze do Rakouska



Datum konání:
15.4.2019
Datum ukončení:
17.4.2019

 Tuto exkurzi jsme již před léty absolvovali a žákům se tehdy velmi líbila. Proto jsme se pro ni rozhodli i letos. V Rakousku jsme byli ve dnech 15. – 17. 4. 2019. Nicméně jsme nečekali, že stejně jako tenkrát, ji opět prožijeme v nádherném počasí. To zde bylo hodně potřebné, neboť dost času se tráví v překrásné přírodě Alp.

První den jsme navštívili lázeňské městečko Bad Ischl, kde měl svou vilu císař František Josef. Poté jsme jeli do městečka Hallstatt, které je chráněnou památkou Unesco. Zde jsme si vyslechli výklad o původním keltském osídlení a hallstattské kultuře. Závěrem byla na pořadu cesta k malebnému jezero Gossausee.

Následující den jsme navštívili solné doly v Berchtesgadenu, což žáky opravdu nadchlo. Pohybovali se zde důlním vláčkem, po skluzavkách, lodí a důlním výtahem. Těžba soli byla znázorněna multimediální prezentací. Berchtesgaden je však znám i jako místo bývalého pobytu fašistických pohlavárů. I tuto část historie nám přiblížila paní průvodkyně. Fakultativně bylo možné vyjet lanovkou na Jänner nebo se projít k největšímu alpskému jezeru Königssee. Den jsme zakončili nedaleko našeho ubytování, v městečku Zell am See.

Poslední den následovala prohlídka největšího rakouského hradu Werfen. Z Werfenu  jsme odjeli do do města Salzburg. Průvodkyně nám ukázala  nejvýznamnější stavby a pohovořila o nich.

Celkově vyjadřuji spokojenost s cestovní kanceláří Pangea, řidičem, průvodkyní paní Srpovou (byla opravdu skvělá) i ubytováním. Paní průvodkyně zase ocenila, že máme žáky velmi disciplinované, což svědčí o jejich dobrém vedení.

 

Děkuji všem kolegyním za spolupráci.

 Mgr. Květa Fischerová