Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Domů > Škola > Školní zpravodaj > Mezinárodní soutěž záchranářů Rallye Ostrov 2019 byla velmi náročná

Mezinárodní soutěž záchranářů Rallye Ostrov 2019 byla velmi náročná



Datum konání:
22.5.2019
Datum ukončení:
24.5.2019

Studenti prvního a druhého ročníku oboru Diplomovaný zdravotnický záchranář se účastnili záchranářského cvičení Rallye Ostrov 2019. To probíhalo v rámci česko – německého projektu. Celkem bylo přítomno 21 posádek – 5 německých, 16 českých. Na cvičení byl přihlášen také náš tým tvořený studentkami DZZ 2 Andreou Luxovou a Kristýnou Hrnčířovou.

Ostatní pomáhali organizátorům na jednotlivých stanovištích. Někteří administrovali hodnocení, jiní pracovali při zajištění organizace plynulého příchodu posádek.

Ve středu byly připraveny celkem čtyři úkoly. Cvičení bylo zahájeno v 15 hodin za vytrvalého deště a chladu, který trval až do 22 hodin. Někteří studenti byli po celou dobu venku, bez možnosti se schovat.

Ve čtvrtek bylo připraveno celkem šest stanovišť. Soutěž byla zahájena v 9 hodin a ukončena v 16 hodin. Počasí bylo ráno chladné, ale v průběhu dne se teplota zvyšovala a dokonce svítilo i sluníčko.

Studenti plnili přidělené úkoly po celou dobu soutěže v rámci organizace a administrace. Během akce se střídali v plnění povinností a tak se mohli podívat i na ostatní stanoviště. Čerpali tak nové informace přímo od profesionálních záchranářů.

Úkoly byly velmi pestré a náročné – porod s poporodním krvácením, dopravní nehoda, resuscitace utonulých, ošetření oběšeného, ošetření pacienta s mechanickou srdeční podporou, ale i odlehčené,  jako přenášení vajíček hydraulickými kleštěmi nebo zkouška paměti. My jsme se zaměřily hlavně na práci našich studentek. Obě plnily stanovené úkoly velmi zodpovědně. Prokázaly velkou míru znalostí a profesních dovedností. Školu reprezentovaly velmi dobře. Vyslechly si od komisařů mnoho pochval. V soutěži skončily na 14. místě, což znamená, že porazily sedm profesionálních posádek.

Studenti, kteří pomáhali s organizací cvičení, se zhostili svých úkolů bezchybně. Respektovali všechny pokyny a napomohli k plynulému průběhu.

Cvičení bylo velmi náročné, studenti unavení, ale vše zvládli.

 

Mgr. Eva Rohanová, Mgr. Eva Provazníková

1_web.jpg

2_web.jpg

3_web.jpg