Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Domů > Škola > Školní zpravodaj > Zdravotničtí asistenti v Děčíně obstáli

Zdravotničtí asistenti v Děčíně obstáli



Datum konání:
19.3.2019

Dne 19. 3. 2019 se naši žáci 3. ročníku oboru Zdravotnický asistent zúčastnili regionální soutěže středních zdravotnických škol v první pomoci, která proběhla s mezinárodní účastí. Akce se konala v areálu OC Pivovar. Pořadatelskou školou byla SZŠ Děčín. Organizaci celé akce zvládli velmi dobře. Celkem se zúčastnilo sedm družstev. 

Pro žáky byla připravena čtyři stanoviště, kde se řešila různorodá poranění figurantů (úraz elektrickým proudem, alergická reakce, popáleniny, zástava oběhu, poranění páteře…). Součástí celé soutěže byl test z první pomoci, který psal každý žák sám a také nácvik na cvičné figuríně. Odborné zdravotnické postupy byly totožné s reálnými situacemi, se kterými se mohou budoucí zdravotníci ve své praxi setkat. Hodnocení jednotlivých výkonů zajišťovali profesionální pracovníci Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

Naše družstvo se celkově umístilo na velmi pěkném 4. místě. Soutěž byla žáky hodnocena pozitivně. Již se těšíme na další podobnou akci, která se bude konat ve Lhotce u Mělníka.

 

Mgr. Jana Pidrmanová
odborná vyučující